Samenwerking NEP, Glazen-Maas en IFFR

Mediatechnologiebedrijf en telecommunicatieprovider NEP The Netherlands sluit haar glasvezelnetwerk aan op de Glazen-Maas, het reeds bestaande glasvezelnetwerk in Rotterdam. Dit maakt deel uit van een samenwerkingsverband: NEP gebruikt haar kennis en netwerk op het gebied van video, Glazen-Maas zet haar bestaande infrastructuur en systemen in en naast initiatiefnemer International Film Festival Rotterdam (IFFR) leveren vele culturele instellingen in Rotterdam (video)content. De stichting MediaRing Rotterdam ondersteunt en faciliteert het geheel. Deze uitbreiding maakt Rotterdam zeer aantrekkelijk voor contentproductie en bevordert de digitale innovatie in de stad.

Glazen-Maas is de projectnaam van een open glasvezelnetwerk binnen de regio Rotterdam. Momenteel wordt het netwerk gebruikt door culturele instellingen, ziekenhuizen, (hoge)scholen, (semi) overheidsinstellingen en particuliere bedrijven. Door de koppeling met landelijke datacentra is het mogelijk toegang te krijgen tot datacenters en dienstenleveranciers overal ter wereld. Het aanhaken van NEP The Netherlands op de ring zorgt voor een rechtstreekse verbinding met alle NEP-faciliteiten op het Mediapark, wat ook organisatoren van evenementen en producenten vele mogelijkheden biedt. De Rotterdamse locaties worden gefaseerd aangesloten op de ring. Grote locaties zoals het Oude Luxor Theater, de Doelen, de Rotterdamse Schouwburg, IFFR, LantarenVenster, het Nieuwe Luxor Theater, het Drijvend Paviljoen, WTC, Maassilo en RTV Rijnmond zijn al aangesloten op het netwerk en andere locaties, zoals Rotterdam Ahoy en de Onderzeebootloods, volgen snel.

Karel van der Flier, CCO bij NEP: “Dankzij deze uitbreiding op de Glazen-Maas kunnen de aangesloten locaties gebruik maken van en terugvallen op zowel ons complete glasvezelnetwerk, als van al onze faciliteiten – inclusief onze master control room LiveCenter. Het LiveCenter beschikt over directe koppeling met de NEP Cloud regies, studio’s, regiewagens, de grote verbindingscentra en montage- en post-productieomgeving.”

Naast snelle connectiviteit met vele locaties en datacenters wereldwijd, hebben de locaties indien gewenst toegang tot alle broadcastservices, zoals complete regie, live televisie, streaming, framechasemontage, live encodering, Video on Demand en secondscreenapplicaties.

Janneke Staarink, zakelijk directeur van IFFR: “Wij staan voor het vieren en ondersteunen van onafhankelijke filmkunst uit de hele wereld. Met het filmfestival bewijzen wij ieder jaar dat een breed publiek geïnteresseerd is in vernieuwende cinema. De combinatie van ondersteuning van filmtalent en publieksfestival maakt IFFR uniek. Jaarlijks is Rotterdam daardoor al ontmoetingsplek voor filmfanaten, cultuurliefhebbers en dagjesmensen, maar ook voor duizenden filmprofessionals, verslaggevers en filmcritici vanuit de hele wereld. Wij willen die lijn doorzetten en er samen met de hiervoor opgerichte stichting voor zorgen dat Rotterdam altijd de place to go is op televisie- en filmgebied. Producenten kunnen nu, buiten studio’s als De Hallen, de Westergasfabriek of studio’s op het Mediapark, voor hun live producties ook terecht in vele mooie locaties in Rotterdam. Daarop zijn we zeer trots!”

John Knieriem, voorzitter bij stichting MediaRing Rotterdam: “Rotterdam heeft enorm veel te bieden, en wordt nu nog meer een mediastad. Dit samenwerkingsverband zorgt voor een grote boost op gebied van technologie, productie en innovatie. Niet alleen hebben we straks 100 kilometer aan glasvezelring, er zijn al contenteigenaren en producenten die hun content over deze snelweg lokaal aanleveren. De verbinding met het Mediapark maakt het mogelijk om van de Rotterdamse locaties prachtige interlokale studio’s te maken. Het biedt voor producenten en omroepen vele mogelijkheden om vernieuwende concepten of daily’s te lanceren.”

www.glazen-maas.nl
www.nepworldwide.nl

www.iffr.com

 

Bron: http://www.nederlandsmedianieuws.nl/media-nieuws/Samenwerking-NEP-Glazen-Maas-en-IFFR/

Door: Katja Brokke