Partners

Ruim 10 jaar geleden besloot de gemeente Rotterdam te investeren in een open glasvezelnetwerk in de stad. Het project werd gedoopt tot ‘Glazen-Maas’ met als doel de digitale innovatie in Rotterdam te bevorderen. Een impuls voor de economie door het benutten van de vele creatieve en inspirerende mogelijkheden die deze technologie kan bieden. Het glasvezelnetwerk biedt de stad nieuwe kansen en initiatieven. Momenteel wordt het netwerk gebruikt door culturele instellingen, ziekenhuizen, (hoge)scholen, (semi) overheidsinstellingen en particuliere bedrijven. Door de koppeling met landelijke datacentra is het mogelijk toegang te krijgen tot datacenters en dienstenleveranciers overal ter wereld.

NEP-Logo

NEP Nederland is de internationale toonaangevende outsourcing-partner op het gebied van televisie- en internetregistratie voor publieke en commerciële omroepen in Nederland. Via de verbinding met Hilversum kunnen de tv-producenten op de betreffende locatie gebruik maken van diverse diensten van NEP, zoals live tv-opnames, internet uitzendingen (live of video on demand), communicatie middelen, internet, enzovoorts.

Een directe glasvezelkoppeling tussen Hilversum en Rotterdam kan op verschillende manieren bijdragen aan de concurrentiepositie van Rotterdam in het algemeen – en haar culturele sector in het bijzonder. Het versterken van de digitale infrastructuur zal de stad een sterke positie geven bij het aantrekken van producenten om hier programma’s te maken.

CoDE Rotterdam maakt werk van de kansen die digitalisering Rotterdam te bieden heeft. Op het gebied van innovatie en digitale infrastructuur voegt de Mediaring veel toe aan de stad. Niet alleen de directe verbinding naar Hilversum is interessant, ook het samenwerkingsplatform dat tussen de aangesloten instellingen ontstaat is waardevol. Naast de cultuur- en sportsector zijn er tal van andere Rotterdamse sectoren en partijen die de potentie van deze snelle hoogwaardige verbinding op allerlei manieren kunnen benutten. Zo zetten we met de Mediaring Rotterdam nog beter op de kaart.

 

Interessant? Neem contact met ons op